editor_gulbenergen

Gülben Ergen hiç de uzun sayılmayacak bir süre öncesinde, müzik konusunda ciddiye alınamaz biriydi. Epey bir kariyer planlaması ve doğru kişilerle kolkola girmeler sonucunda işin rengi çok değişti, albümleri merakla beklenen bir isim oldu. Katettiği yolu inkar edecek değilim, o yıllardan sonra kısmen başarılı işler yaptığı, girişimlerde bulunduğu oldu. Fakat doğru dürüst bir gelişme göstermiş olsaydı heralde geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ?Aşk Hiç Bitmez? gibi bir albüm sürmezdi ortaya.

Gülben Ergen’in şarkıcılık kariyeri Sezen Aksu tarafından fişeklendi . Önce ?Kanıma Dokunuyor?, sonra ?Sandık Lekesi? ve ?Arka Sokaklar?, sonra da ?Küt? peşpeşe üç albümünün ele gelir nadir şarkılarındandı. Benim kişisel olarak tuttuğum tek albümü, promosyonu için ülkemiz standartlarını zorladığı ve inanılmaz da satış elde ettiği ?Uçacaksın? albümüdür. 500.000 barajını deviren bu albümün ?Ayrılmam? şarkısı da tatlı bir şarkı ayrıca. Tabi ?Küt? korkunç klibine rağmen albümün zirvesiydi. Bu satışı peşine gelen albümde yakalayamadı, zaten koca albümde topu topu üç idare eder şarkı vardı (Yalnızlık, Lay La Lay La Lay, Nihayet).

Gelelim yeni albüme. Albüm muhtemel çıkış şarkısı Sürpriz ile açılıyor. Ama nasıl bir açılış. Düğünlerde gaza gelip çakkıdı çakkıdı oynayan teyzelerin ayaklarını yerden kesecek türden. Ebru Gündeş’in ?İyi Şanslar?, Asuman Krause’nin ?Tenimizin Uyumu? gibi ucuz ama eğlenceli şarkılarının bile bir gömlek altında kalan şarkı Ebru Yaşar’ın ?Yeşillenirim?i tarzında bir eser. Tutacağı kesin, varoş diskoların favorisi de olur. Nitekim dinlerken insan bir yandan ritm tutarken, bir yandan da şarkının söyleyeni adına utanç duymaktan kendisini alamıyor. Albümün tümünde olduğu gibi özellikle sözler rezalet… ?Yıldızlar kayarken bize? deyip durmak sonra ?..bir dilek tutsana? demek tıpkı Sibel Can’ın ?Bir Sıkımlık Canım Vardı?sı gibi dalga geçilmek için yalvarmak oluyor.

5557301

Peşine albümün isim şarkısı ?Aşk Hiç Bitmez? var. Albümde kişiselliğin kimsenin umrunda olmadığını kanıtlayan şarkılardan biri. Şarkıda ?Aşk hiç bitmez derler, yanlış? diyor ama albümün adı ?Aşk Hiç Bitmez?. Vurucu olsun ne olursa olsun mantığının sarktığı durumlardan. Hemen peşine gelen ?Yonca Bahçesi?, Gülben’den beklenmeyecek tarzda, aşktan bahsetmeyen, olgunlaşmak hakkında bir şarkı. Vasat albümün zirvesinde bu şarkı duruyor. Sonraki ?Güçlü Kadın?, ?Ajda yapalım, olsun? mantığıyla hazırlanmış bir şarkı. Unutulan şey Ajda’nın ?Ben aslında çok güçlü bir kadınım? gibi ilkokul sözleriyle takılmak yerine ?Amazonlar asla ağlamaz? gibi sözleri tercih ettiği. Düzenleme klasik Ajda düzenlemesi. Sonraki şarkı ?Masum? kimine itici, kimine güzel gelebilecek bir eser. Albümde tuttuğum iki şarkıdan ikincisi bu. Gülben’in niyetinin modern bir sound yakalamak olduğunu duyduk televizyonda. Ancak bu şarkıda olduğu kadar olmuş.

Albümün sonrası silik ve gereksiz. Deniz Seki’nin yazdığı ?Ya Ölümsin Ya Düğün? ismi kadar saçma sözlere sahip; bir de tembellik edip çoğu dörtlüğü ?Ne olur dinle, ne olur dinle? diye doldurmuş. Zaten kim ne derse desin, Seki’nin çoğu zaman vasat bir söz yazarı olduğu fikrim hiç değişmedi. Bay Doğru, Masal ve Milat hakkında yazacak bir şey bulamıyorum, tümü uyduruk, formül şarkılar. Bay Doğru’nun nakaratının komikliği belki kitsch şarkı düşkünlerini tatmin edebilir.

Son olarak albümün dip noktasına geliyoruz. ?Avrupa?, Gülben Ergen’in ?Canım çeker öperim, herkese rest çekerim? şarkılarından bile daha kötü bir şarkı. Öyle ucuz, öyle eskimiş bir tarzda ki 2008 çıkışlı bir albümde varolmasını anlayamıyorsunuz. Şarkının sonunu getirmek özel bir çaba gerektiriyor.

Albüm iki şarkıyla (Sürpriz, Ya Ölümsün Ya Düğün) çoğu zevksiz müzik dinleyicisini vurmak için kotarılmış 10 şarkılık bir paket. Gülben’in sırıtmayarak doğru bir tercih yaptığı fotoğrafları haricinde pek bir esprisi yok. Son sözüm dağıtımcı şirket Seyhan’a. Dans kraliçesi imajıyla hazırladığı ?Dans Et? albümünü yakında çıkaracak olan Demet Akalın’ın promosyonunu Gülben’in bu albümü için eziyorlarmış. Azıcık öngörünüz varsa bu albümün Demet Akalın’ın karşısında ticari olarak göçeceğini tahmin edebilirsiniz. Madem birini öne çıkaracaksınız, parayı doğru ata oynayın.

Not: 1.5 / 5