Gerçek Pop‘un 25.000‘e yakın oy toplayan 2011’in en iyileri anketinin sonuçları belli oldu. “Gerçek Pop Gerçek Aşk” partimizle kutladığımız ödülleri ilk olarak Twitter sayfamızda sizlerle paylaşmıştık. Parti fotoğraflarını ise bu sayfada görmüştünüz.

19 kategoride dağıttığımız ödüllerin kazananlarını tebrik ediyoruz. Elbette on binlerce oyuyla bu kararları vermemize yardımcı olan okuyucularımıza da sonsuz teşekkürler. Oylamaya katılan adayları bu sayfada görebilirsiniz.

İşte Gerçek Pop 2011 Ödülleri’nin Kazananları 

En İyi İlk Albüm: Seni Beklerken

İlk ödülümüz yıllardır yapılmış en büyük çıkışlardan birine gitti. “İncir Reçeli” filmiyle sessiz ve derinden bir etki yaratan Halil Sezai, ilk albümüyle dinleyicileri fena yakaladı. Şarkıcı bir yıl içinde en popüler konser mekanlarımızı tekrar tekrar doldurmayı başardı.

En İyi Rock Albümü: Diğer Masallar

Yılın bir diğer büyük çıkışı da Model’den geldi. Demir Demirkan’ın prodüktörlüğünü yaptığı albümüyle birden çok hit çıkarmayı başaran grup özellikle “Değmesin Ellerimiz” ile yaza melankoli kattı.

En İyi Dans Tekli: Aşk Kaç Beden Giyer?

Hadise’nin çok konuşulan albümünün isim şarkısı diskin yabancı isimlere emanet edilen tek parçasıydı. Bunun etkisiyle diğer şarkıların arasından hemen sıyrılan “Aşk Kaç Beden Giyer?” kliplenmeden önce bile epey popüler oldu.

En İyi Düet: Şıkır Şıkır

Yılın en popüler şarkılarından biri olan “Şıkır Şıkır” Mustafa Sandal’a yıllardır aradığı hiti yakalama şansı verdi. Ancak Gülben Ergen erken davranıp parçayı yeni albümüne koyunca “Şıkır Şıkır” onun şarkısı olma tarafına biraz daha yaklaştı. Yine de eser, iki yorumcusundan da bu kadar dengeli hatta eşit güç alabilen nadir düetlerden biriydi.

En İyi TV Programı: O Ses Türkiye

Mustafa Sandal “Şıkır Şıkır”ı kaptırsa da yılın en popüler TV programlarından birindeki döner koltuğu kapma şansını yakaladı. “O Ses Türkiye” format icabı kaliteli bir işti ve henüz yarışmacıları buna dahil olmasa da kendisine dokunan herkese çok yaradı. Programın tüm jürileri ve düello tarzı elemeleri çok konuşuldu.

En İyi Video: Son Defa

Kliplerine her zaman özen gösteren isimlerden olan Emre Aydın, hayranlarının da desteğiyle bu yılı ödülsüz geçirmedi. 2010 tarihli albümünün son klibi “Son Defa”ya Serdar Ferit yönetmenliğinde duygusal bir klip çeken rockçı bizzat kamera karşısına geçmeyerek de bir farklılığa imza attı.

En İyi DJ: Onur Yar (Pal FM)

“Son Durak” isimli programıyla kendi tarzını Pal Fm frekansından dinleyicilerle buluşturan Onur Yar, okuyucularımız tarafından yılın en iyi DJ’i seçildi. Ödülleri kutladığımız partiye de bizzat katılan Onur Yar’ın en az programı kadar keyifli bir insan olduğunu eklemeliyiz!

Görmemiş Olayım: Ben Adamı Ayrılırken Tanırım

Okuyucularımızı bu sene izlediğine pişman eden klip “Ben Adamı Ayrılırken Tanırım” oldu. Seren Serengil’in danslı, karlı, bol kostümlü çabası anlaşılan istenilen etkiyi vermekten uzak kaldı.

Duymamış Olayım: Ben Adamı Ayrılırken Tanırım

Yılın pişmanlık veren şarkısı da aynı isimden geldi. Seren Serengil’in yıllar sonra çıkardığı ilk şarkı olan “Ben Adamı Ayrılırken Tanırım” Soner Sarıkabadayı imzalı bir eserdi. Suç, popülaritasi bu sene bir anda azalan şarkı yazarında mıydı, yorumcuda mıydı bilinmez, okuyucularımız sonuçtan memnun kalmadı.

Almamış Olayım: Dinle 2011

Ebru Polat’ın “Hadi Git”, “Artık Sevmeyeceğim”, “Mutlu Ol Yeter” gibi klasikleri yeniden yorumladığı albümü, bu sene okuyucularımızın aldığına en çok pişman olduğu albüm seçildi.

Eurovision’a Kim Gitmeli: Atiye

Eurovision anketimizin sonucu çoğu diğer anketten farklı olmadı. Bizim okuyucularımız da Eurovision sahnesinde Atiye’yi görmek istiyor.

En İyi Web Sayfası: TTNet Müzik

Türkiye’de yasal dijital müziğin önemli temsilcilerinden TTNet Müzik, okuyucularımızın en sevdiği web sayfası oldu. Anketimizde adayları belirlerken GercekPop.com’a gelen oylar için de çok teşekkür ediyoruz. Etik sebeplerden dolayı kendi sayfamızı adaylar arasına koymadık 🙂

En İyi Albüm: Öptüm

Sezen Aksu’nun övgülerle karşılanan albümü yılın en çok satan ikinci CD’si olmakla kalmayıp Gerçek Pop okurlarının en beğendiği çalışma olmayı başardı.

Yılın Müzik Olayı: Van İçin Rock

Yılın müzik olayı, yılın en üzücü olaylarından biri sebebiyle düzenlenen şahane bir organizasyondu. Van İçin Rock, Van depreminin hemen ardından büyük bir hızla, özveriyle, çabayla gerçekleştirildi. Sahne önü ve arkasındaki isimler tüm hayır etkinlikleri için örnek olacak bir işe imza attılar.

En İyi Dans Videosu: Ara Ara

Gülçin Ergül’ün ilk solo videosu “Ara Ara” Süleyman Yüksel tarafından yönetilen, renkli bir klipti. Dünyaca ünlü koreograf David Hernandez imzalı danslar sayesinde sitemizin okuyucuları tarafından en iyi dans videosu seçildi. Videodaki figürlerin tarzı tanıdık geliyorsa David Hernandez’in yine 2011’de çekilen ve en iyi dans videosu adayları arasında bulunan “Budur”un koreografisini de hazırladığını ekleyelim.

En İyi Rock Sanatçısı: Model

Yılın en iyi çıkış yapan grubu, rock piyasasında birçok benzerinin hayalini kurduğu bir başarıya imza attı. Çok beğenilen bir albüm, son derece cilalı bir imaj ve basının desteğiyle Model bu sene türünün en çok ses getiren sanatçısı oldu.

En İyi Kadın Sanatçı: Sıla

2010’un son aylarında çıkardığı albümüyle 2011’de de fırtına gibi esen Sıla, birbiri ardına çektiği klipler, büyük konserler derken sene boyunca hiç mola vermedi. Bu da okuyucularımız tarafından yılın kadın sanatçısı seçilmesiyle sonuçlandı.

En İyi Erkek Sanatçı: Murat Boz

İyi eleştirilerle karşılanan bir albüm, olgunlaşan bir müzik tarzı, peşpeşe çıkan hitler ve en önemlisi popüler bir televizyon programı Murat Boz’u yılın erkek sanatçısı yapmaya yetti. “O Ses Türkiye” ile popülaritesini katlayan sanatçı albümündeki müzikal değişimle başta şaşırtsa da kısa zamanda girdiği riskin karşılığını aldı.

En İyi Tekli: Direniyorum

Rafet El Roman’ın yaz ayları yaklaşırken bile radyolar tarafından reddedilemeyen bu duygusal şarkısı dinleyicilerden de son derece olumlu tepkiler aldı. Şarkıcı müzikten başka bir mecrada olmamasına rağmen birçok gündeme birden düşen sanatçıları sollayıp bu senenin en iyi şarkısı dalında ipi göğüsledi.