• Albüm

90’lı yılların en büyük popstarlarındanDeniz Arcak, 2000’ler geldiğinde sadece tek bir albümle varlık gösterdi. Daha çok televizyon ekranındaki kariyerine odaklanan şarkıcı iyi bir yorumcu olduğunu konserleriyle hatırlatmayı tercih etti bu yıllarda. Şimdi ise yeni bir albümün hazırlıklarını yapmakta olan şarkıcı bu uzunçalardan önce 4 şarkılık bir EP yayımladı. ?Cesur? isimli disk eğer gelecek albümle habercisi olacak kadar benzeşiyorsa heyecanlanacak pek bir şey yok demektir.

4 şarkının ikisi, iyi hammaddenin vasat işlendiği, diğer ikisi ise kötü hammaddenin kötü işlendiği parçalar. Deniz Arcak bir söz yazarı olarak kesinlikle başarısız değil. Çıkardığı iş için ?iyi ama gelişmeye açık? demek daha doğru olacaktır. Manevi bir meselesi olduğu belli olan çalışmaya ruh verecek sözler yazmış fakat çoğu zaman tahmin edilebilir olmaktan da kaçınamıyor. ?İçimdeki deniz?ler, ?hiç olmayan zincir?ler artık sıradanlaşmaya yüz tutmuş metaforlar.

İsim şarkısı ?Cesur? ve ilk klip şarkısı ?Kıyamet? diski sırtlayan şarkılar. Özellikle ?Kıyamet? için iyi kotarılmış denilebilir. ?Cesur?da da RnB düzenlemeye gidilse parlayacak bir cevher varmış ama elektronik perküsyonlara, gereğinden fazla prodüksiyona boğuluyor şarkı. Bu iki şarkı söz yazarı olarak Deniz Arcak ve besteci olarak Can Algeç’in kimyayı tutturduğu anlardan olmuş.

?Çaldım? ve ?Farkında Mısınız??da artık resmen 90’ların hatta 80’lerin bilgisayar müziğini kullanmaya doyamayan, neredeyse ?görgüsüz? denilebilecek kadar sömürüldüğü aranje mantığına yolculuk ediyoruz. Bilmeyen birisi için, bu iki şarkının 2010’da yapıldığını tahmin etmek adeta mümkün değil. Eğlenceli bir retro havası verdiğini de söyleyemeyeceğim zira düzenlenmemiş halleriyle de o kadar güçlü eserler değiller.

Önceki albüm olaran 2004 tarihli ?Kıpır Kıpır?da Deniz Arcak’ın, Fuat Güner prodüktörlüğünde nasıl parladığına şahit olmuştuk. Bu diskin prodüktörlüğünü ise Burcu Güneş gibi güçlü kadın vokallerle inanılmaz işler çıkarmış olan Erhan Güleryüz’ün yapmasına rağmen henüz pişmemiş şarkılar ve tamamen yanlış yola sapmış düzenlemelerden mütevellit bir ıskalama var elimizde.

Not: 1.5 / 5